Elke derde zondag Theatercafé in Scheltema

Nieuw talent en ervaren amateurs krijgen een podium in Scheltema. Elke derde zondag presenteren vijf kunstenaars uit diverse disciplines zich aan het Leidse publiek. Zondag 19 augustus was de eerste editie geweest en ondanks het mooie weer zat de zaal vol. Het komend seizoen is er elke maand een nieuwe kans. Zondag 16 september treden op: Linda Kreuzen (singer-songwriter), Janneke de Jager (cabaret), Marvin Dee (muziek en tekst), Jorijn Vriesendorp (dans) en Marijke Meems (performance).

Hans van der Maas is verantwoordelijk voor werving en selectie van de artiesten. “Iederen kan zich melden via theatercafeleiden@gmail.com. Ik bewaak wel de kwaliteit. De meeste artisten hebben wel een filmpje op YouTube staan en anders vraag ik ernaar. Dan zie je gauw genoeg wat ze in huis hebben. We hebben de intentie om dit blijvend te doen. Maar we zullen eind van het jaar evalueren. De eerste reacties zijn zeer positief.”

De deur van Scheltema aan de Marktsteeg 1 in Leiden gaat open om 14.30 uur. Het eerste optreden begint om 15.00 uur. De optredens duren steeds 20 minuten en er zijn twee korte pauzes. Om 18.00 uur sluit het Theatercafé weer zijn deuren. Volgende theatercafé is op zondag 21 oktober.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×