Stille binnenstad tijdens zevende Autovrije Zondag

Gisteren werd voor de zevende keer de Autovrije Zondag gehouden in het Leidse stadscentrum. De nationale Autovrije Zondag wordt volgende week in het hele land gehouden, maar de Sleutelstad had zo haar redenen om het hier een weekje vroeger te doen. Tussen 12.00 en 17.00 uur werd het autoverkeer zoveel mogelijk geweerd uit het centrum en overal waren verkeersregelaars aanwezig om automobilisten om te leiden. Er was van alles te doen en het pubbliek werd getrakteerd op muziek en theatervoorstellingen. Kinderen konden weer eens lekker ongestoord op straat spelen en meedoen aan tal van activiteiten. Ook kon men op de ‘Duurzaamheidsmarkt’ kennismaken met verschillende soorten van elektrisch vervoer. Het warme weer had blijkbaar veel Leidenaren naar het strand getrokken, want het was betrekkelijk rustig in de stad. Op het water was het wel erg druk en de meeste boten doen nog maar weinig aan schone energie en ronken er vrolijk op los. Emile van Aelst maakte een fotorondje.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×