Viertal vast voor woningoverval

Gisteren zijn vier mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval eerder die dag. Rond 09.45 uur kreeg de politie een melding over een woningoverval aan de Hofvliet in Voorschoten. Een getuige meldde dat er in de omgeving van het huis twee mannen in een auto waren gestapt, die vervolgens hard wegreden. Onmiddellijk gingen verschillende eenheden van politie Hollands Midden in een ruime cirkel rond Voorschoten op zoek naar de vluchtauto. De ingeschakelde politiehelikopter ontdekte de wagen op de A4 richting Amsterdam en gaf vanuit de lucht de positie van de vluchtende overvallers door. Agenten van Politie Amsterdam-Amstelland zetten vervolgens de achtervolging in. Die eindigde in Breukelen. Daar verlieten de twee inzittenden de auto. Kort daarop werden in Breukelen twee verdachten aangehouden, waaronder een 23-jarige man uit Utrecht, die volgens de bemanning van de politiehelikopter in de auto had gezeten. Een 38-jarige man uit Breukelen liep op de vluchtroute van de daders en voldeed aan het signalement van één van de overvallers. Onderzocht wordt nu of hij inderdaad bij de overval betrokken is. Het onderzoek leidde ook naar een woning waarin een derde verdachte, een 22-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. De bewoonster, een 19-jarige vrouw, is eveneens opgepakt. Verder zijn in Breukelen een vuurwapen en een aantal goederen die mogelijk aan de overval te relateren zijn, aangetroffen.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×