Expeditie Borneo leidt tot ontdekking 160 nieuwe soorten

Tijdens hun grootschalige expeditie op Borneo, hebben onderzoekers van de Maleisische natuurbeschermingsorganisatie Sabah Parks en Naturalis Biodiversity Center ongeveer 160 nieuwe soorten ontdekt. Ze verzamelden zo’n 3500 DNA-monsters van meer dan 1400 soorten en ontdekten zo nog niet bekende spinnen, schimmels, wantsen, slakken, steeloogvliegen, libellen, varens, termieten en een kikker. Ook is er een nieuwe groeiplaats gevonden van een spectaculaire bekerplant, de Nepenthes lowii. Van de verzamelde planten, schimmels en dieren wordt in het DNA-laboratorium in Leiden de verwantschap onderzocht met unieke soorten die op de top van de Kinabalu-berg op Borneo leven. Daarmee krijgen de onderzoekers antwoord op de vraag of die unieke soorten lang geleden of juist onlangs geëvolueerd zijn. Halverwege komend jaar, brengen de onderzoekers een publicatie uit over hun ontdekkingen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×