Wethouder De Haan opent De Atlas van PS|theater

Wethouder van cultuur Jan-Jaap de Haan opent zaterdag om 14.00 uur De Atlas van PS|theater op het Hooglandse Kerkplein. Hij doet dit door het eerste naambordje te plaatsen op de tot theater omgebouwde schaftkeet, die een podium, mobiel café en Leidse huiskamer in één is. Bij de officiële opening van ‘De Atlas’ zullen ook vier Leidenaren de ‘Staat van Leiden’ uitspreken.

Inmiddels zijn de namen van de sprekers bekend. Walter van Peijpe, bekend Leids raadslid en taxichauffeur, spreekt over Het Geloof van Leiden. Theaterregisseur Natasha Schulte gaat in haar Staat van Leiden samen met haar baby Koen in op De Hoop van Leiden. Archeoloog Ton Hazenberg neemt Het Vergeten van Leiden voor zijn rekening en muzikant Ton van der Meer, van De Veenfabriek, stort zich op Het Verdriet van Leiden.

Artistiek leider van PS|theater, Pepijn Smit, brengt een eigentijdse versie van de oorkonde met de stadsrechten van Floris V uit 1266. Een nieuwe geboorteakte van de stad Leiden.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×