Foto: PR.

Amnesty Leiden presenteert documentaire ‘Never Sorry’

De Chinese kunstenaar en activist Ai WeiWei feliciteerde de Volksrepubliek China met haar zestigjarig jubileum met een videoboodschap die te zien is in de documentaire ‘Never Sorry’. De documentaire wordt op maandag 15 oktober vertoond in het Kijkhuis door Amnesty Leiden in het kader van ‘Movies that Matter’. “Fuck you motherland” zijn de woorden van de Chinese activist in de boodschap. WeiWei verloor onlangs een hoger beroep tegen de staat, die hem beschuldigt van belastingfraude en hem een boete heeft opgelegd van twee miljoen Euro. Na afloop van de documentaire gaat kunsthistoricus Thomas Coumans dieper in op de kunst en het activisme van deze ‘luis in de pels’ van de Chinese staat. De film is gemaakt door Alison Klayman, die WeiWei drie jaar lang volgde in zijn werk en in zijn acties. Meer info: www.leiden.amnesty.nl/filmprogramma

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×