Herfstvakantie in teken van planten en bloemen bij Museum Boerhaave

In de herfstvakantie draait het bij Museum Boerhaave om bloemen en planten. Dit in het verlengde van  de nieuwe tentoonstelling Leydse Weelde. Groene ontdekkingen in de Gouden Eeuw. Kinderen kunnen hun eigen mini-terrarium maken voor thuis. Ook is er een speurtocht  door het museum over 17de en 18de-eeuwse botanie. Op Schateiland Boerhaave kunnen jeugdige ontdekkingsreizigers vreemde planten en dieren verzamelen. Voor volwassenen zijn er groepsrondleidingen door de nieuwe tentoonstelling Leydse Weelde. Ze brengen in beeld hoe botanie kon uitgroeien tot de `Big Science’  van de Gouden Eeuw. De populariteit van exotische planten verspreidde zich  vanuit Leiden snel over de hele Republiek. Parallel aan Leydse Weelde exposeert Janneke Brinkman haar botanische prenten. Ze getuigen van  scherpe observatie en artistieke precisie en roepen een gevoel van schoonheid op. De herfstvakantie bij Boerhaave duurt van Zaterdag 13 tot en met zondag 21 oktober. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×