Roelof van Laar nog niet naar Tweede Kamer

Vrijdag berichtte Sleutelstad dat Roelof van Laar, voormalig lid van de gemeenteraad van Leiden, mogelijk plaats krijgt in de Tweede Kamer. Nu de gehele ploeg van ministers en staatssecretarissen bekend is, blijkt dat hij net buiten de boot valt. Van de huidige Tweede Kamerfractie van de PvdA zullen vier leden plaatsnemen in het kabinet. Van Laar staat vijfde in de rij en heeft net pech.

De fractieleden die vertrekken zijn Ronald Plasterk, Jeroen Dijsselbloem en Frans Timmermans, die minister worden, en Jetta Klijnsma, die staatssecretaris wordt. Hun plaatsen worden opgevuld door de vier volgenden op de lijst. Roelof van Laar is met plaats 43 de vijfde. Als er in de toekomst nog een fractielid afscheid neemt, zal hij deze plaats innemen.

Namens de PvdA zullen er meer mensen minister of staatssecretaris worden, maar dit zijn mensen die niet in de Tweede Kamerfractie zaten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×