Leidse Archeologen presenteren onderzoek aan Koningin Beatrix

Archeologen van de Universiteit Leiden en de gemeente Apeldoorn groeven de ‘Echoput’ op in de tuinen van paleis Het Loo en stuitten op twee prehistorische grafheuvels van rond 300 voor Christus. Dr. David Fontijn vertelt: “De opgraving heeft veel informatie opgeleverd. De grafheuvels liggen op het hoogste punt van een natuurlijk heuveltje en zijn afgedekt met plaggen. Het terrein is mogelijk al vanaf het tweede millennium voor Christus een heide geweest, die werd opengehouden door de schapen van generaties prehistorische mensen. Maar rond 300 voor Christus besloot men een belangrijke persoon uit de gemeenschap te begraven op het hoogste puntje van een natuurlijke heuvel.”
De resultaten van het onderzoek werden afgelopen vrijdag aangeboden aan Koningin Beatrix. Volgend jaar verschijnt een boek voor het brede publiek onder de titel: ‘Echo’s uit de IJzertijd’.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×