Informatieavond politievrijwilligers

Op woensdag 14 november organiseert Politie Hollands Midden een informatieavond over het werk van politievrijwilligers. De avond vindt plaats in het oude politiebureau aan Hoogmadeseweg 72. Tijdens de bijeenkomst wordt er meer informatie gegeven over het werk van een politievrijwilliger, over de sollicitatie- en selectieprocedure en over de opleiding. De politievrijwilliger surveilleert op straat en ondersteunt bij speciale activiteiten zoals verkeerscontroles en bijzondere evenementen waaronder sportwedstrijden, jaarmarkten en kermissen. De vrijwilliger krijgt een professionele opleiding van ruim een jaar, die gemiddeld één avond per week in beslag neemt. Bij die opleiding komen wetgeving, aanhoudingstechnieken, zelfverdediging en EHBO aan bod. Theorieweken worden afgewisseld met praktijkweken, waarin de vrijwilliger in opleiding ’s avonds of in het weekend de straat op gaat in een team van vrijwilligers en beroepsagenten.

Gemiddeld werken vrijwilligers zo’n twee tot vier dagen per maand, mede afhankelijk van hun eigen wensen en inzetbaarheid. De vrijwilliger ontvangt een bescheiden jaarlijkse uitkering, een urenvergoeding en een kledingtoelage. De informatieavond duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×