Foto: PR politie.

Vier hennepkwekerijen ontmanteld

Afgelopen maandag en dinsdag heeft de politie vier hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld in onze regio. Twee verdachten zijn hierbij aangehouden. In Leiderdorp werd op een zolder van een woning aan de Hoofdstraat een kwekerij aan met 131 hennepplanten ontdekt. De planten en apparatuur, waaronder negen assimilatielampen en een koolstoffilter zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De 42-jarige bewoner is ter plekke aangehouden en ook het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal, omdat er fraude met de elektrameter werd gepleegd. In Leiden trof de politie een hennepkwekerij met 168 planten aan in de koelcel van een bedrijfspand aan de Titus Brandsmalaan. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. Naar de eigenaar wordt nog gezocht. Aan de Provinciale Weg in Bergambacht werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen met 745 planten en in Gouda zijn 264 planten gevonden in een woning. Bij deze acties werd een tweede verdachte aangehouden. Tijdens het onderzoek heeft de politie ook beslag gelegd op geld en goederen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×