College Oegstgeest stapt op na harde kritiek

Drie van de vier wethouders van Oegstgeest hebben vanmiddag hun ontslag ingediend. Dit gebeurde al direct bij het begin van de behandeling van de gemeentebegroting. De vierde wethouder was niet aanwezig vanwege een omstreden vakantiereis naar de Verenigde Staten. Tegen VVD-wethouder Eric Mackay van Financiën werd een motie van wantrouwen ingediend vanwege de totstandkoming van de begroting. Die motie kreeg geen steun van de eigen coalitiepartijen VVD en Progressief Oegstgeest, maar zij adviseerden het college wel over zijn positie na te denken. Na een korte schorsing besloten de wethouders Mackay en Tönjan (VVD) en Van Oortmerssen (Progressief Oegstgeest) de eer aan zichzelf te houden.

Update: Inmiddels heeft Els Timmers, de burgemeester van Oegstgeest, wethouder Lia de Ridder (Progressief Oegstgeest) gesproken. Ook zij stapt op. Hierdoor zit Oegstgeest definitief zonder college. De gemeente Oegstgeest twittert dat de begrotingsbehandeling is verplaatst naar 13 november.

Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×