Enthousiaste breisters gezocht in Zoeterwoude

Het Nationaal Ouderenfonds start dit najaar met een grote breiactie in Zoeterwoude en omstreken om geld in te zamelen voor eenzame ouderen in Nederland. Iedereen word opgeroepen de breipennen van zolder te halen en voor het goede doel allerlei artikelen te breien. Bijvoorbeeld kerstversiering, mutsen, knuffels, truien, sjaals of andere items, alles is welkom Er mag ook gehaakt worden. In december staan onze vrijwilligers met een stand in Zoeterwoude om de breisels te verkopen voor het goede doel.

Mooie en hippe patronen van sjaals, knuffels, mutsen etc. zijn te vinden op www.ouderenfonds.nl/breimee of telefonisch op te vragen bij het Ouderenfonds (030-6567774).

In Nederland zijn 200.000 ouderen extreem eenzaam, zij krijgen slechts één keer per maand bezoek. De opbrengst van deze breiactie wordt besteed aan activiteiten die zorgen dat deze ouderen weer wat gezelligheid in hun leven hebben en andere mensen leren kennen, om vaker contact mee te hebben. “Veel ouderen zitten dag in dag uit alleen thuis, zonder iemand te zien. Dat is triest. Wij willen die situatie doorbreken,” aldus directeur Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds.

De hele maand november kunnen alle breisels ingeleverd worden bij Mevrouw M.P. de Groot, Madeliefpad 15, 2381 JD, Zoeterwoude. Opsturen naar het Nationaal Ouderenfonds kan ook: Postbus 11, 3980 CA, Bunnik.

Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×