Drie en vier jaar geëist in zaak explosief aan flitspaal

De officier van justitie heeft afgelopen donderdag drie en vier jaar gevangenisstraf geëist tegen de twee mannen die ervan verdacht worden vorig jaar oktober een zelfgemaakt explosief aan een flitspaal in Voorschoten te hebben vastgemaakt. Toen het explosief ontplofte raakte een EODD-er zijn hand kwijt en liep oogletsel op en een collega ernstige gehoorschade en oogletsel. Daarnaast hield een medewerker van Forensische Opsporing van Politie Hollands Midden eveneens oogletsel en gehoorschade over aan het incident. Een 33-jarige Voorschotenaar wordt gezien als hoofdverdachte, tegen hem is vier jaar geëist. Zijn kompaan, een 26-jarige plaatsgenoot wordt gezien als meeloper en tegen hem eiste de officier drie jaar cel. Aan de man die zijn hand kwijtraakte zou een schadevergoeding van ruim € 200.000 moeten worden betaald.

Advertentie

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×