Claudia van Rijn van kop af naar een nieuwe crosstitel

In Sport071 was gisteravond Claudia van Rijn te gast die opnieuw de nationale titel bij de Masters voor zich opeiste tijdens de NK Crosskampioenschappen in Tilburg. En de kersverse 40-er won afgetekend. Omdat de Katwijkse, die traint bij Jan Kortekaas, onlangs een geweldig debuut maakte tijdens de Marathon van Eindhoven, had zij zich niet echt voorbereid op de wedstrijd. Maar de atlete van Leiden Atletiek pakte van start af aan de kop en stond die positie niet meer af. Een geweldige prestatie van Van Rijn die zich pas een jaar of vijf serieus met hardlopen bezighoudt. Elke maandag- en vrijdagavond presenteert Teun de Reede Sport071 op Sleutelstad 93.7 FM. De uitzending van gisteren is hier terug te luisteren.

Maar er was nog meer succes voor Leiden Atletiek: Noortje van Kempen won brons in de categorie V60. En met Martine Hendriksen, Nicoline Heemskerk en Sylvia Kok-de Vries  wonnen de Leidse vrouwen ook het clubklassement. Bij de mannen masters miste Edgard Creemers net het podium. Een prachtige prestatie was er ook van Noah Schutte. Als eerstejaars A-junior handhaafde de winnaar van de Singelloop 2012 zich knap voorin het internationale veld. De 13e plaats overall betekende een 4e plaats op het NK. “Vierde klinkt ondankbaar maar ik ben erg tevreden met deze prestatie. Volgend jaar mik ik op het podium”, aldus Noah die ook een zeer verdienstelijk tafeltennisser bij Scylla is.