Salonlezing ‘Vrijbuiters van de heelkunde’ bij Boerhaave

Op woensdag 12 december vindt bij museum Boerhaave de volgende Salonlezing plaats. Het thema is dit keer `Vrijbuiters van de heelkunde’. Zoals boekaniers en zeerovers uit de zeventiende eeuw op jacht waren naar goud en zilver, zo wilden sommige avonturiers alles weten over ziekte en behandeling. Onder hen waren chirurgijns en artsen, maar ook huursoldaten en handelaren. Ondanks de gevaren van wormen, dysenterie, geslachtsziekten en koortsen, wisten kooplieden, kapers, scheepslui en soldaten zich in die tijd toch in leven te houden in de tropen. Ze vestigden een handelsrijk dat zich in `de West’ uitstrekte van West-Afrika tot Zuid-Amerika. Stephen Snelders vertelt tijdens de lezing hoe deze mannen hun medische kennis opdeden bij de inheemse bevolking. Stephen Snelders is als medisch-historicus verbonden aan het Descartes Centre  voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie van de Universiteit Utrecht. Ook is hij  redacteur van Studium, een tijdschrift voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis. Zijn laatste boek kreeg de titel “Vrijbuiters van de heelkunde” mee. De lezing begint om 16.30 uur en is vrij toegankelijk na betaling van de entreeprijs van het museum. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×