Bachkoor Holland brengt Weihnachts Oratorium in Pieterskerk

OP zaterdagavond 22 december voert het Bachkoor Holland het Weihnachts Oratorium uit in de Pieterskerk. Het Weihnachtsoratorium (BWV 248) bestaat uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken, aangeduid als cantates, geschreven door Johann Sebastian Bach. Het vertelt op schitterende wijze de periode van Kerst tot en met Driekoningen. De teksten zijn ontleend aan het Evangelie volgens Lucas en het Evangelie volgens Matteüs. Het Bachkoor Holland is een van de weinige koren die het volledige werk integraal uitvoert. Voor deze uitvoering werkt het koor samen met het Concertgebouw Kamerorkest, sopraan Katherine Manley, mezzosopraan Esther Kuiper, tenor Andreas Post en bas-bariton Henk Neven. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gijs Leenaars. Kaarten zijn te bestellen via www.bachkoorholland.nl/programma.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×