Extra informatie-avonden over psychose

GGz Informatiepunt Holland Rijnland organiseert twee extra voorlichtingsavonden over het herkennen van een psychose in een vroeg stadium. Op dinsdag 11 december in Leiden en op maandag 17 december in Alphen aan den Rijn. In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 3.000 jongeren (15 tot 30 jaar) voor de eerste keer een psychose. De gevolgen van een psychose strekken ver, zeker als deze niet snel onderkend en behandeld wordt. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. Ze zien of horen bijvoorbeeld dingen die er niet zijn (hallucinaties) of zijn in de ban van gedachtes die niets met de werkelijkheid te maken hebben (wanen). Zelf hebben ze dit niet altijd in de gaten. Een psychose gaat vaak gepaard met angst en concentratieproblemen. Vroege herkenning van symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen, uitstellen, of de sociale en maatschappelijke gevolgen verminderen.

Sanne Limburg, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij Rivierduinen, spreekt over de signalen die wijzen op een mogelijke psychose. Er is een ervaringsdeskundige aanwezig die vertelt over de invloed van een psychose op het dagelijkse leven. 
De bijeenkomsten zijn op dinsdag 11 december om 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) bij het GGz Informatiepunt, Hooigracht 12-14 te Leiden en op maandag 17 december om 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00u) in het gebouw van Activite, Henry Dunantweg 16-18 

te Alphen aan den Rijn. Aanmelden voor een avond en locatie van uw voorkeur is gewenst en kan via info@ggz-informatiepunt.nl of 071 – 514 74 20 (maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 14.00 uur).

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×