De ijshal aan de Vondellaan is dringend aan een grootschalige opknapbeurt toe. (Foto: PR).

VVD en PvdA willen Leidse ijshal redden

De PvdA en de VVD willen 2,5 miljoen extra uittrekken voor de renovatie van de ijshal aan de Vondellaan. Dat voorstel doen de partijen later deze maand bij de behandeling van de sportnota. Daarin trekt sport-wethouder Frank de Wit 1,5 miljoen euro uit als gemeentelijke bijdrage aan die renovatie, maar daar worden de schaatsliefhebbers in Leiden niks wijzer van. Het bestuur van de Stichting IJshal Leiden heeft namelijk geen flauw idee waar ze de ontbrekende miljoenen vandaan zou moeten halen. Volgens De Wit moeten regiogemeenten en investeerders nu een duit in het zakje doen. VVD en PvdA hebben er net als de ijshal zelf geen enkel vertrouwen in dat dat ook echt gaat gebeuren. In het verleden wilde de regio niet mee betalen en door de verslechterde financiële situatie van veel buurgemeenten, kunnen ze het nu zelfs niet meer.

Inmiddels heeft maandag ook de SP zich achter het voorstel geschaard.

Het geld moet komen uit een besparing op de gemeentelijke sportorganisatie: het Sportbedrijf Leiden. Dat zou best met wat minder dan de huidige 64 (fte) ambtenaren afkunnen. Gezien de leeftijdsopbouw bij het Sportbedrijf denken VVD en PvdA dat die bezuiniging mogelijk in zijn geheel door natuurlijk verloop te realiseren is.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×