De Co Verhoogprijs 2012 werd in het Leidse stadhuis uitgereikt op de dag van de vrijwilliger (Foto: J.P. Kranenburg).

COC Leiden wint Co Verhoogprijs 2012

De Co Verhoogprijs gaat dit jaar naar de werkgroep voorlichting van het COC Leiden. Op vrijdag 7 december werd de prijs door wethouder Roos van Gelderen uitgereikt in het stadhuis. Het is de twintigste keer dat de onderscheiding wordt toegekend aan Leidse vrijwilligers die zich inzetten voor een ander. De voorlichters van het COC kregen de prijs omdat ze langs middelbare scholen gaan om scholieren te informeren over homoseksualiteit en discriminatie. Hun methode wordt nu ook in andere steden gebruikt.

Galith Mol van het COC Leiden vertelde in Nieuws071 over de gewonnen prijs.

Voor de jaarlijkse Co Verhoogprijs waren in totaal acht (groepen) vrijwilligers genomineerd. Het COC won ook in de categorie ‘Cultuur, Educatie, Natuur en Milieu’. In de categorie ‘Maatschappelijk’ wonnen Anneke de Roo en Lies Schouten van Home-Start Humanitas. En Fred Beerenfenger kreeg de prijs in de categorie ‘Sport en Recreatie’ voor zijn inzet voor UVS.

De aanmoedingsprijs voor jongeren van 18 t/m 27 jaar ging naar Liselotte Vandikkelen voor het opzetten van het Repair Café in Leiden.

Foto’s J.P. Kranenburg

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×