Leiden ontwikkelt strategie voor bedrijventerreinen

Het Leidse college heeft een strategische visie voor bedrijventerreinen in Leiden vastgesteld. Het stuk ligt de komende weken ter inzage, zodat de stad er ook over kan mee meepraten. In het stuk maakt het college keuzes per bedrijventerrein. Zo behoudt een aantal terreinen de echte functie als bedrijventerrein, terwijl andere terreinen een ruimer profiel krijgen of zelfs een woonbestemming.

Wethouder Jan-Jaap de Haan over de toekomst van de Leidse bedrijventerreinen.

De bedrijventerreinen aan de Rooseveltstraat, de Kenauweg en het bedrijventerrein Merenwijk behouden hun functie. Andere economische functies zoals bijvoorbeeld een sportschool of een bowlingcentrum worden daar in de toekomst niet meer toegestaan. De Hallen, achter de nieuwbouwwijk Groenoord, en Roomburg krijgen een ruimer profiel. Daar wordt dus meer mogelijk. De Waard en bijvoorbeeld de Amphoraweg krijgen (deels) een woonbestemming.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×