ROC Leiden blij met legale stages voor illegale mbo-ers

Voorzitter Jeroen Knigge van de Raad van Bestuur van het ROC Leiden is blij met de wetswijziging waardoor illegale mbo-ers voortaan gewoon legaal stage kunnen gaan lopen. Om hun opleiding af te kunnen ronden is zo’n stage vaak noodzakelijk. “Je kunt beter illegaal zijn met een diploma, dan zonder”, aldus Knigge vanmiddag in Nieuws071 op Sleutelstad FM.

Jaap van Sandijk in gesprek met Jeroen Knigge van het ROC Leiden.

Bij het ROC Leiden is het probleem relatief klein. Jaarlijks had de onderwijsinstelling te maken met drie tot vijf illegale studenten, voor wie ondanks het verbod een stageplek moest worden gevonden. Dat lukte altijd wel, maar Knigge is blij dat het nu gewoon legaal kan.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×