Proces-verbaal en drie bekeuringen voor Leidenaar met gestolen scooter

Een Leidenaar die zondag op een gestolen scooter reed, moet diep in de buidel tasten. Hij kreeg drie bekeuringen en een proces-verbaal aan zijn broek. Agenten zagen de 18-jarige rond 01.00 uur met zijn scooter op de Vijf Meilaan door rood licht rijden en vroegen hem te stoppen. Hij gaf aan dat verzoek gehoor en stapte af op de Churchillbrug. De man droeg geen helm, had geen rijbewijs, en op de scooter zat geen kentekenplaat. Bovendien ontbrak op het voertuig ook een slot. De Leidenaar verklaarde dat hij de scooter had gevonden bij een voetbalvereniging aan de Voorschoterweg. De scooter bleek echter als gestolen gesignaleerd te staan. Tegen de Leidenaar is proces-verbaal opgemaakt. Verder kreeg hij bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden door rood licht en het niet hebben van een kentekenplaat.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×