Rondleiding langs beroemde Leidse graven

Altijd al eens willen weten waar de elite van Leiden na hun dood begraven werd? Komende zondag, 6 januari, houdt de historische begraafplaats aan de Groenesteeg een open dag. Om 14:00 zal er een rondleiding worden gegeven over de begraafplaats, waar verschillende belangrijke mensen uit de Leidse geschiedenis zijn begraven. Tevens worden er tussen 13:30 en 16:00 verschillende documentaires vertoont in de aula, die ook open is voor publiek. Op de begraafplaats liggen onder meer Louis Marie de Laat de Kanter (burgemeester van Leiden van 1880 tot 1894), Anna Cornelia van Gogh-Carbentus (de moeder van Vincent van Gogh) en verschillende hoogleraren van de Universiteit Leiden begraven.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×