DUWO en SLS Wonen gefuseerd

De studentenhuisvesters DUWO en SLS Wonen zijn per 1 januari gefuseerd. Door het samengaan van de twee organisaties ontstaat een grote efficiënte Randstedelijke studentenhuisvester met 25.000 woningen en kamers. De twee huisvesters zijn tot de fusie overgegaan, omdat ze elkaar in Leiden eerder aanvullen dan beconcurreren. SLS Wonen richt zich vooral op bestaande woningen en heeft expertise als het gaat om het verbouwen van monumentale panden. DUWO richt zich juist meer op de nieuwbouw van studentenwoningen en het beheer van panden van derden. Andere motieven voor de fusie zijn onder andere de schaalvergroting, lagere beheerkosten per woning, en het feit dat er zo één aanspreekpunt voor onderwijsinstellingen ontstaat. De organisaties denken samen het tekort aan studentenhuisvesting verder te kunnen terugdringen, waarbij de betaalbaarheid voor studenten het uitgangspunt blijft.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×