Bij de Morspoortgarage waren drie van de vier parkeerdekken helemaal leeg tijdens de steekproef van GroenLinks. "Ontluisterend", zo vindt de partij. (Foto: PR).

GroenLinks blijft strijden tegen parkeergarages

GroenLinks in Leiden blijft fel gekant tegen de bouw van twee ondergrondse parkeergarages waar de gemeente de komende jaren ruim 100 miljoen euro in gaat steken. Onder de Lammermarkt en de Garenmarkt moeten 1000 ondergrondse plekken komen. De Lammermarkt is als eerste aan de beurt.

 

Eind december deed GroenLinks een onderzoek naar de bezettingsgraad van de bestaande garages. De nieuwe Morspoortgarage was op de drukste koopavond van het jaar, die voor kerst, voor 60% leeg. “Ontluisterend”, vindt fractievoorzitter Pieter Kos die hoopt dat mede door de uitkomsten van de steekproef ook andere partijen alsnog ’tot inkeer’ komen en, net als bij de Ringweg Oost, terugkomen op het besluit.

Chris de Waard sprak dinsdag met Pieter Kos en Robert Strijk over nut en noodzaak van de garages.

Wethouder Strijk (parkeren) staat er niet van te kijken dat de Morspoortgarage nog niet vol staat: “We wisten van tevoren dat er een periode van gewenning nodig is. Mijn ouders waren afgelopen weekeinde op bezoek. Zelfs die wisten nog niet dat die garage bestond.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×