Grote opknapbeurt voor straten in Leiden Noord

Niet alleen de zogenaamde ‘gouden eilanden’ in Leiden Noord worden aangepakt, ook de tussenliggende buurten worden niet vergeten. Het Leidse college heeft gisteren besloten om 2,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het oplossen van achterstallig onderhoud en het verfraaien van de buurt. Volgens wethouder Van Woensel heeft de gemeente de dure plicht aan de bewoners om de wijk leefbaarder te maken. De werkzaamheden beginnen dit of volgend jaar.

In Leiden Noord staat een aantal grote projecten op stapel en een deel is al in uitvoering of zelfs al afgerond. De Willem de Zwijgerlaan, Het Gebouw en de herontwikkeling van het Kooiplein zijn van die ‘gouden eilanden’ in de wijk. Nu komt de gemeente dus ook de belofte aan de bewoners na om toch vooral de rest van de wijk niet te vergeten.

Bij de grootschalige opknapbeurt worden een aantal gebieden aangepakt. De Hoven en de Prinsessenbuurt krijgen een facelift, rond het Kooipark worden de trottoirs vernieuwd, er komt een reconstructie van de Bernhardkade, de Anna van Saksenstraat en de Sophiastraat en ook Noorderkwartier West gaat op de schop.

Er wordt bij de werkzaamheden zoveel mogelijk aangesloten bij al geplande werkzaamheden. Voor 1 januari 2015 moet het klaar zijn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×