BV Leiden: Niveau Leidse ondernemers moet omhoog

Gisteravond vond de Nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Leiden plaats in de Stadsgehoorzaal. Onder grote belangstelling werd samen het glas geheven op de zakelijke toekomst van de Sleutelstad. (Foto’s: Emile van Aelst.)

Het gaat slecht met de economie in Leiden en verbetering zit er de komende jaren niet niet in. BV Leiden voorzitter Reinier Asberg had geen vrolijke boodschap, gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Leiden. En voor een deel ligt dat aan de ondernemers zelf. “Het niveau moet omhoog, in goede tijden kan iedereen ondernemen”, aldus Asberg. Zijn toespraak viel niet goed bij de circa 500 ondernemers die naar de Stadsgehoorzaal waren gekomen. “Man, doe niet zo negatief”, klonk het uit de zaal. Voorzitter Chris Verplancke van de Business Club Leiden gaat nog een stapje verder: “Ik volg zijn advies op. We moeten bezuinigen, dus heb ik mijn lidmaatschap van de BV Leiden opgezegd. Scheelt toch weer 453 euro per jaar”.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/74358572″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Reinier Asberg schetst geen positief beeld voor de Leidse regio: “In een analyse van de Rabobank stond deze regio op plek 30 van de 40. We bevinden ons in de onderste regionen”.

Het MBK in de Leidse regio schreef in 2011 als enige in de Randstad rode cijfers. Dat ligt volgens Asberg aan de ondernemers zelf. Die moeten veel meer doen. “We hebben als bedrijfsleven onze zaakjes niet op orde. De toegevoegde waarde die wij creëren mag je verwachten in de voormalige DDR of Oost Groningen, niet in het hart van de Randstad”.

De enige reden dat het aantal faillissementen in de regio nog meevalt, is volgens Asbert het feit dat veel ondernemers nog vet op de botten hebben. “Maar dat houden we niet lang meer vol. Ik hoor dat 2012 nóg beroerder is geweest en dat de grote klappen in onze regio nog moeten komen”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×