Marktkoopman krijgt inbeslaggenomen geld terug

Het onderzoek naar de circa 25.000 euro in contanten die de politie op vrijdag 28 december aantrof in de rugtas van de 27-jarige Ilias El Marsse uit Voorschoten is afgerond. Uit het onderzoek is gebleken dat het geld dat de marktkoopman die dag bij zich had rechtmatig was en niet uit enig misdrijf verkregen. Het geldbedrag wordt zo spoedig mogelijk aan de man uitgekeerd. De Voorschotenaar werd die dag aangehouden op de Herenstraat in Leiden nadat agenten hem controleerden vanwege zijn volgens de politie verdachte gedrag.

Agenten die belast waren met vuurwerktoezicht reden die vrijdag in burgerkleding en in een onopvallende politiebus door Leiden. Op de Koninginnelaan zagen zij een man lopen die voortdurend schichtig om zich heen keek. Hij keek ook erg overdreven naar de onopvallende politiebus en naar de politiemensen in die bus. Daardoor trok de man de aandacht van de politie.

De agenten hebben een rondje gereden en zagen de man even later weer lopen. Hij keek nog steeds schichtig om zich heen. De politiemensen vonden dat verdacht en er zijn twee vrouwelijke agenten in burgerkleding uit de bus gestapt en achter de man aangelopen. Toen de man dat in de gaten kreeg begon hij te rennen. De agenten renden achter hem aan en na een paar honderd meter hebben zij hem op de Herenstraat staande gehouden en zich kenbaar gemaakt.  

De man kon de agenten geen legitimatiebewijs laten zien omdat hij dat volgens eigen zeggen niet bij zich had. De politiemensen wilden graag in de rugtas van de man kijken. Vanwege het gedrag van de man vermoedden zij dat hij mogelijk vuurwerk in zijn tas had. De man wilde daar in eerste instantie niet aan meewerken en gaf aan dat er alleen sportspullen in zijn rugtas zaten. Uiteindelijk gaf hij toch toestemming om in zijn tas te kijken. In de rugtas troffen de politiemensen een groot geldbedrag aan. Ook kwam een identiteitsbewijs tevoorschijn. Het bleek te gaan om een 27-jarige inwoner van Voorschoten. Hierop besloten de agenten om het bedrag in beslag te nemen.

El Marsse zelf ontkent een deel van de lezing van de politie overigens. Volgens hem heeft hij zich wel degelijk direct gelegitimeerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×