In Groningen wordt de mogelijkheid van een kabelbaan ook onderzocht. Daar kwam GroenLinks op het idee. Zo'n Leidese kabelbaan is overigens geen echt nieuw plan. Al in 2011 kwam De Raad Bouw uit Katwijk met een soortgelijk plan. Toen om het afgeblazen Huis van de Sport te verbinden met andere delen van de stad. (Foto: GroenLinks Leiden).

GroenLinks wil kabelbaan boven Leiden

GroenLinks in Leiden wil dat het college onderzoekt of er een kabelbaan kan komen die Leiden Lammenschans via het centrum en Leiden Centraal met het biosciencepark verbindt. Volgens fractievoorzitter Pieter Kos lost zo’n kabelbaan in een keer de bereikbaarheids- en parkeerproblemen op de aanvoerwegen op. Bovendien is het een prima toeristische attractie en is het concept innovatief en milieuvriendelijk. “Er is geen ander vervoerssysteem zo milieuvriendelijk en duurzaam. Bovendien is het stiller dan andere vormen van vervoer”, aldus Kos.

Voor de financiering kijkt GroenLinks naar de budgetten die Leiden heeft gereserveerd voor ondergrondse parkeergarages (100 miljoen) en de Ringweg Oost (167 miljoen). Die zijn volgens GroenLinks dan niet meer nodig. Ook als het college het daarmee niet eens is, wil GroenLinks dat er serieus naar het plan wordt gekeken.

In Groningen gaat met er vanuit dat de kabelbaanplannen daar 20 tot 3 miljoen euro gaan kosten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×