Foto: PR.

Finalisten Willie Wortel Wedstrijd bekend

Gisteren kregen 60 leerlingen van middelbare scholen uit Leiden, Rijnsburg, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn het goede nieuws te horen, dat ze een prototype mogen maken van hun uitvinding. In het kader van de Willie Wortel Wedstrijd leverden zo’n 140 halve finalisten hun ideeën in, gedemonstreerd in promotiefilmpjes, die ze bij technolab Leiden maakten. De komende maanden maken de jonge uitvinders en de bouwers samen een prototype. Op deze manier maken de brugklassers kennis met verschillende bedrijven en opleidingen uit de technische sector. Op 29, 30 en 31 januari maken de 60 jonge uitvinders kennis met de bouwer en hebben dan twee maanden de tijd om hun idee uit te werken. Op 3 april presenteren ze het resultaat en maakt de deskundige jury drie winnaars bekend. Een vierde winnaar wordt gekozen door het publiek.

Hieronder de uitvindingen van scholieren uit Leiden en Rijnsburg:

Techno tandenborstel: //vimeo.com/56078314 In deze tandenborstel zit een voorraad tandpasta, waarbij er direct de juiste hoeveelheid tandpasta op de borstel wordt gedaan.

Klitchon: https://vimeo.com/55779849 Door deze toevoeging van klitteband aan je capuchon, waait je capuchon nooit meer af door de wind.

Anti boekenvergeter: //vimeo.com/55947030 Deze app geeft aan welke schoolboeken je mee moet nemen naar school. Zo hebben leerlingen altijd de juiste spullen bij zich en nooit meer strafwerk!

Bordhoudstoel: geen filmpje Van deze kinderstoel valt geen enkel bord af. De uitvinding is een kom in het tafelblad waar het bord in gezet wordt zodat het niet van de tafel af geslagen kan worden. Dat scheelt een hoop rommel tijdens het eten.

Fietswijzer: https://vimeo.com/55925585 De fietswijzer is het knipperlicht voor op je fiets. Handig voor jonge kinderen en ouderen die moeite hebben met hun hand uitsteken.

OSTA: //vimeo.com/56081460 Dit tostiapparaat werkt op een accu waardoor er ook buitenshuis een tosti gebakken kan worden. Hiervoor is er een ingebouwde accu die het tostiapparaat van stroom voorziet.

Boodschappenhouder: https://vimeo.com/55780748 Deze boodschappenhouder is te bevestigen aan bijvoorbeeld een rollator, zodat je niet met de boodschappen hoeft te sjouwen.

Pechpomp: //vimeo.com/55597769 Deze uitvinding is een fietspomp en bandenplak set in 1, mocht je een lekke band onderweg krijgen kan je meteen na het plakken weer verder.

Alle 41 filmpjes zijn te zien op www.williewortelwedstrijd.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×