Movies That Matter films Amnesty maandelijks bij Scheltema

Movies That Matter, de filmafdeling van mensenrechtenorganisatie Amnesty International, draait met ingang van maandag 4 februari elke eerste maandag van de maand om 20.00 uur een film of documentaire bij Scheltema. Op maandag 4 februari wordt om 20.00 uur in de Theaterzaal afgetrapt met de speelfilm `The Repentant’. Wanneer Algerije een amnestieregeling voor jihadisten invoert, besluit de jonge strijder Rachid de wapens neer te leggen. Hij verruilt zijn schuilplaats in de bergen voor een nieuw leven als barman in de stad. Maar het verleden laat zich niet uitwissen… Na afloop van de filmvertoning gaat Marjolein Brouwer van Movies That Matter Leiden in gesprek met twee deskundigen. Centraal staat de vraag: hoe verder na een verscheurende burgeroorlog? De gasten zijn: Carolien Roelants, NRC-redacteur Midden-Oosten, met ruim dertig jaar journalistieke ervaring; en Lauren Gould, docent conflict studies aan de Universiteit van Utrecht. Een kaartje voor de film (inclusief nagesprek) kost 8 euro. Meer informatie staat op www.leiden.amnesty.nl/filmprogramma. Reserveren kan via info@scheltemaleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×