De BankGiro Loterij schenkt dit jaar ruim 64 miljoen euro aan 65 culturele organisaties in Nederland. (Foto: PR.)

Leidse musea ontvangen ruim twee miljoen van BankGiro Loterij

Het bleef spannend tijdens het jaarlijkse ‘Goed Geld Gala’ in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. Judith Lingeman, Hoofd Goede Doelen van de BankGiro Loterij, sprak na lang wachten: “Hoe mooi zou het zijn als de collectie van het museum exact op de wensen en interesses van de bezoeker wordt afgestemd? Rijksmuseum Volkenkunde heeft daar een plan voor bedacht dat staat als een huis. Met een tablet in de hand loopt de bezoeker langs de collectie van zijn voorkeur. Die techniek komt ook beschikbaar voor andere Nederlandse musea die interesse hebben. Deze vormen van inventiviteit en samenwerking in de culturele sector waarderen wij enorm. Rijksmuseum Volkenkunde verdient daarom onze bijdrage van € 500.000.” Daarnaast ontvangt het Leidse museum een jaarlijkse gift van € 200.000.

Audiofragment: Wethouder De Haan (cultuur) is dolblij met de extra bedragen die dit jaar bij de Leidse musea terechtkomen: “Fantastisch. Leiden mag de BankGiro Loterij echt heel dankbaar zijn.”

Niet alleen Volkenkunde viel in de prijzen. De Lakenhal krijgt een miljoen euro voor de restauratie en Museum Boerhaave krijgt 600.000 euro op de rekening bijgeschreven.

Audiofragment: Directeur Meta Knol van de Lakenhal reageert opgetogen op de bijdrage van maar liefst een miljoen euro voor de grootscheepse renovatie die in 2015 van start gaat.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×