Foto: PR Naturalis.

Aantrekkelijk programma voorjaarsvakantie in Leidse musea

De voorjaarsvakantie gaat weer van start en de Leidse musea bieden als altijd allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. Vervelen is er niet bij want er is genoeg te beleven. Zo kunnen gezinnen bij Museum Volkenkunde een familierondleiding maken en opzoek gaan naar mythische dieren of luisteren naar een speciale lezing over Indianen aan de Noordwestkust. Natuurlijk kan er ook volop geknutseld worden, of deelnemen aan een workshop Indianendansen.
Ook Museum Boerhaave richt zich op het hele gezin met ‘Family Science’, vol leuke en interessante weetjes en workshops. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen een ‘rondje wetenschap’ maken en de kleintjes van 4 tot en met 6 kunnen hun favoriete schoolTV helden Moffel en Pietje een weg helpen vinden door de jungle.
Museum Naturalis prikkelt de zintuigen met een spannende interactieve tentoonstelling en de kids kunnen in de voetsporen van wetenschappelijke onderzoekers treden bij LiveScience.
In Rijksmuseum van Oudheden in de kinder-expo ‘Het Egypte van Hollywood KIDS’ een leuk uitstapje. De leukste fragmenten uit kinderfilms over het oude Egypte worden vertoond,zoals ´Asterix en Cleopatra´, ´De Prins van Egypte´, en de Egyptische avonturen van Donald Duck, Scooby Doo en Piet Piraat in combinatie met authentieke Egyptische vondsten en geschiedenis. In de hal van het museum kan weer lekker geknutseld worden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×