De Leidse Rederij opent havenkantoor op de Apothekersdijk

”Een nieuw visitors center, daar moet het nieuwe kantoor op gaan lijken” zegt Peter Labrujère van Stichting de Leidse Rederij. Alle 52 schippers van de stichting maar ook van andere rederijen kunnen op het kantoor gezamenlijk bij elkaar komen om een kopje koffie te drinken en een eitje te bakken. Bovendien kunnen de schippers hier gemakkelijk zien of er nog werk is en hebben bezoekers een mogelijkheid om kaartjes te kopen.

 

Audiofragment: Peter Labrujère over het nieuwe havenkantoor van De Leidse Rederij.

”Er is op deze locatie plek voor zes boten terwijl er tien in gebruik zijn. Labrujère: ”er wordt gezocht naar een oplossing, we hebben een elastische gemeenteraad en zijn hiermee aan de slag. De toekomst ziet er rooskleurig uit en het is bovendien een toplocatie waar je zo tegen aan loopt, zeker als de boten verdwijnen bij de Beestenmarkt”. Het watertoerisme in Leiden krijgt volgens Labrujère door deze plannen een flinke boost. Door deze verandering komt er misschien ook een betere samenwerking met andere rederijen. De Leidse Rederij werkt al goed samen met Stichting Rederij De Drie Geuzen. Elkaar helpen en Leiden op de kaart zetten met als doel watertoerisme stad nummer twee worden, deze eervolle vermelding zou deze prachtige stad zeker verdienen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×