Prinses Máxima ontvangt eerste exemplaar van ‘Een wereld zonder Baarmoederhalskanker’

Gisteren nam Prinses Máxima het eerste exemplaar van het boek ‘Een wereld zonder Baarmoederhalskanker’ in ontvangst uit handen van prof. dr. Lex Peters. Peters is hoogleraar Gynaecologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en oprichter van de Female Cancer Foundation (FCF). De feestelijke bijeenkomst werd gepresenteerd door Eva Jinek. Burgemeester Lenferink en commissaris van de Koningin, Jan Franssen begeleidden de Prinses. Tijdens de boekpresentatie vertelden lokale projectmedewerkers van de FCF over de noodzaak om in hun land deze ziekte aan te pakken en over eenvoudige, maar effectieve behandelingen die zij vrouwen aanbieden. Het boek is geschreven door Patricia Jacob en Chantal Spieard maakte de foto’s van het werk van prof. Dr. Peters en de FCF in Indonesië, Afrika en Bangladesh. (Foto’s: J.P.Kranenburg.)

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×