PooltotPool Lezingendag bij Volkenkunde

Deze zaterdag vindt de zevende editie van de PooltotPool Lezingendag plaats in Rijksmuseum Volkenkunde. Het wordt een dag waarop het Arctisch gebied centraal staat. De betekenis van poolgebieden voor de mensheid vormt het overkoepelende thema. Naast lezingen zijn er ook diverse poolgerelateerde stands. Vijf lezingen op populairwetenschappelijk niveau belichten een breed scala aan polair onderzoek. Onderwerpen variërend van historisch tot moderne geopolitiek en van antropologisch tot biologisch en klimatologisch, passeren de revue. Dit jaar staan pakijs, olie & gasvoorraden en opslag van plantenzaden in een koude omgeving centraal. Maar ook zeevogels rond de Zuidpool en een oude expeditie uit 1932 komen aan bod. Leerlingen van het St. Michael College in Zaandam laten op door hen ingerichte presentatietafels zien aan welke polaire onderwerpen zij gewerkt hebben. De school organiseert sinds enkele jaren een excursie naar Spitsbergen. Deelname aan de dag kost €35. Aanmelden kan via www.pooltotpool.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×