Nacht van het Boek bij Boerhaave

Aanstaande donderdag organiseert Museum Boerhaave de Nacht van het Boek. Ter gelegenheid van de Boekenweek 2013 is er tussen 21.00 en 23.00 uur van alles te doen in het museum. In de verschillende zalen vertellen de directeur, bibliothecaris en een aantal conservatoren over buitengewone topstukken uit 400 jaar wetenschapsgeschiedenis. Bezoekers kunnen luisteren naar de verhalen over verbazingwekkende uitvindingen en fascinerende geleerden. Van Isaac Newton, die met de Principia de natuurwetenschap op zijn kop zette tot wonderkind Christiaan Huygens en Nobelprijswinnaar Willem Einthoven. Directeur Dirk van Delft vertelt aan de hand van de originele publicatie van Kamerlingh Onnes hoe `de man van het absolute nulpunt’ helium vloeibaar maakte. Oud-bibliothecaris Harry Leechburch Auwers toont de mooiste en meest bijzondere schatten uit de bibliotheek van Museum Boerhaave, die alleen tijdens de Nacht van het Boek te bewonderen zijn. De muziek wordt verzorgd door muzikant en popjournalist Jan Vollaard. De bezoeker kan tijdens de Nacht van het Boek ook de auteurs van het nieuwe topstukkenboek van Museum Boerhaave ontmoeten. Knappe Koppen. Geschiedenis van de wetenschap in Nederland, werd geschreven door de conservatoren Tim Huisman en Ad Maas. Ook auteur Jacqueline Zirkzee is in het museum aanwezig. Zij schreef de roman Reimer. Aanmelden voor de Nacht van het Boek is niet nodig. Vanaf 20.30 uur kan het publiek vrij binnenlopen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×