Leidenaar vast voor diefstal koper uit leegstaande school

Zondagavond is een 27-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van de diefstal van koper uit een leegstaand schoolgebouw in Gouda. Ook zijn 28-jarige kompaan zonder vaste woon- of verblijfplaats is opgepakt. Getuigen hadden een man achter het hek van de school aan de Winterdijk vandaan zien komen met een tas die hij eerder niet bij zich had en waarschuwden de politie. Agenten die op de melding afkwamen, roken een gaslucht en seinden de brandweer in. Even later hoorden ze slijpgeluiden uit de kelder komen. Nog voor ze daar polshoogte namen, liep de Leidenaar naar de deur. Hij verklaarde dat hij koper aan het slijpen was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Terwijl de brandweer het pand aan het afsluiten was, werd duidelijk dat er nog iemand in de kelder zat. Deze man, de 28-jarige, mocht ook mee naar het bureau.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×