Bijzondere eieren in Leiderdorps Museum

Morgenmiddag om 14.00 uur opent burgemeester Laila Driessen in het Leiderdorps Museum de tijdelijke expositie “Sierkunst op eieren”. Deze expositie bevat onder andere eieren met folkloristische afbeeldingen, eieren uit Rusland met religieuze afbeeldingen en eieren uit China die gemaakt zijn van hout, glas of jade. Uit Peru zijn er eieren met kerstvoorstellingen en uit India exemplaren gemaakt van papier-maché. Het topstuk is een beschilderd emoe-ei uit Australië. Meer informatie over de expositie en workshops eieren beschilderen voor volwassenen en kinderen, staat op www.leiderdorpsmuseum.nl. Het museum is te vinden aan de Van Diepeningenlaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×