Brusselse sjoemelprofessor was gastmedewerker in Leiden

De Belgische professor die deze week werd ontslagen bij de Vrije Universiteit Brussel (VUB), is ook werkzaam geweest bij de Universiteit Leiden. De biomedicus werd ontslagen omdat hij gesjoemeld zou hebben met onderzoeksresultaten. Dit deed hij bij zijn eigen onderzoeken, maar ook bij die van studenten. De Vlaamse krant De Morgen noemde het geval gisteren ‘het zwaarste geval van fraude ooit aan de Vlaamse universiteiten’.

In Leiden was de wetenschapper gastmedewerker aan het Leiden-Academic Centre for Drug Research (LACDR) in het Bio Science Park. Eind 2012 vertrok hij, maar dit had niets te maken met de fraude. Leidse studenten hoeven niet te vrezen dat hun scriptie met terugwerkende kracht wordt afgekeurd: de professor begeleidde hier geen studenten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×