Concert orgel en cello in Scheppingskerk

Op zaterdagmiddag 6 april geven organist Hans van Haeften en cellist Lidy Blijdorp een concert in de Scheppingskerk. Op het programma staan werken van J.S. Bach, A.Vivaldi, Boccherini en de bekende Schilderijententoonstelling van Modest Mussorgsky.

Lidy Blijdorp behoort tot Nederlands beste cellisten en kreeg haar opleiding op de conservatoria van Den Haag, Parijs, New York en behaalde haar mastertitels aan de conservatoria van Amsterdam en Parijs. Ze won onder andere het Prinses Christina Concours, het Nationaal Concours voor Jong Talent, de Nationale Cellbiënnale en het Grachtenfestival Conservatoriumconcours. Ook werd ze in Parijs onderscheiden met de Première Prix à l’Unanimité avec Gelicitations du Jury in 2011. De prachtige cello die zij zaterdag zal bespelen is gebouwd door Saskia Schouten en haar in bruikleen verstrekt door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hans van Haeften geeft concerten in heel Nederland. 

In 2012 won hij het Piet van Egmond improvisatieconcours in de Grote kerk in Apeldoorn. Ook hij volgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Den Haag en studeert nu verder voor dirigent. Van Haeften is oud-cantororganist van de Scheppingskerk, en speelt in dit concert weer op zijn oude plek. Hij is als organist verbonden aan de protestantse gemeente Laren-Eemnes en aan het Academieorgel van de Leidse Universiteit. Het concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage in de collectebus wordt op prijs gesteld. De kerk is te vinden aan de Van Poelgeestlaan

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×