Oplettende twitteraar signaleert vermist meisje

Dankzij een oplettende volger op Twitter werd dinsdagavond 26 maart in Leiden een 15-jarig meisje teruggevonden dat sinds die middag in Noordwijk vermist werd.

Het meisje, dat het verstandelijke vermogen van een kind van 4 heeft, was rond 15.00 uur voor het laatst gezien op het terrein van de zorginstelling waar zij verblijft. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat zij nog vermist werd. Direct werd een zoekactie op touw gezet. Los van de inzet van vele politiemensen waaronder zeven surveillance-eenheden, werden daarbij ook Twitter, Facebook en Burgernet ingezet.

Een getuige meldde vervolgens dat het meisje omstreeks 19.00 uur nog gezien was bij een manege in Katwijk. Omdat deze manege niet ver van het strand verwijderd ligt, is daarop ook de KNRM gealarmeerd. Ook de politiehelikopter werd opgeroepen, maar nog voordat deze kon gaan zoeken boven het Duingebied kwam de melding dat het meisje in het centrum van Leiden was gesignaleerd door een oplettende volger van Twitter. Agenten hebben het meisje teruggebracht naar de zorginstelling. Zij was in goede gezondheid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×