GroenLinks: "Duurzaamheid binnen culturele sector stimuleren"

Om culturele instellingen bewuster te maken van hun energieverbruik organiseerde GroenLinks-duoraadslid Robbert van Heuven gistermiddag een bijeenkomst in de Leidse Schouwburg. Tijdens die bijeenkomst legde hoofd techniek Jeroen Smits van de Stadspodia uit hoe hij de Schouwburg groener maakt. Voor hem is het belangrijk dat de instellingen ook de bezoeker bewuster maken. Een culturele omslag wat betreft energieverbruik is een voornaam doel. Dat kan volgens Smits alleen bereikt worden door veel informatie op te zoeken en die vooral ook met andere bedrijven te delen. Samenwerking is dus het sleutelwoord.

Audiofragment: De Leidse Schouwburg is al behoorlijk duurzaam bezig. Toiletten zonder spoelwater en lampen die per jaar duizenden euro’s besparen zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×