De eerste boom - een sneeuwpeer - werd aangeboden door de Hortus Botanicus. De hortus gaat de Vrienden van het Singelpark ook adviseren. Zowel in de kweektuin als later in het echte Singelpark. (Foto's: Chris de Waard).

Kweektuin Singelpark: Stekjes uit de stad gevraagd

Op de voormalige ’trafo-lokatie’ bij Leiden Centraal is vrijdagmiddag de kweektuin voor het Singelpark geopend. Het is de bedoeling dat Leidenaren er de komende jaren stekjes van planten, struiken en bomen naar toe brengen. Het liefst met een bijzonder verhaal of een mooie herinnering. Die worden dan opgekweekt door de vrijwilligers van de ‘Vrienden van het Singelpark’ en krijgen te zijner tijd een plekje in het Singelpark dat op die manier echt een plek moet worden van en voor alle Leidenaren.

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de kweektuin en sprak met een aantal betrokkenen. Geert Crielaard van de Singelparkvrienden, Paul Kessler van de Hortus, GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe die het idee bedacht, kinderen van het Mareland College, Margje Vlasveld van biodiversiteitstuin Vrij Groen en wethouder van Woensel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×