Stichting Wireless Leiden: "Gratis Wi-Fi gedoemd te mislukken"

Eerder nog kwam er een bericht over de plannen van het bedrijf Bullseye uit Tiel om gratis Wi-Fi aan te bieden in 37 Nederlandse steden. Henk Uittenbogaard, voorzitter van Wireless Leiden, zet grote vraagtekens bij dat voornemen.

Audiofragment: Voorzitter Henk Uittenbogaard geeft in Nieuws071 kritiek op het plan om gratis commerciële Wi-Fi aan te bieden in Leiden.

In diverse media vertelt hij waarom het plan van Bullseye gedoemd is te mislukken. Met name de commerciële haalbaarheid wordt in twijfel getrokken. Gratis Wi-Fi in 37 steden vraagt om een hoge investering en veel inkomsten uit advertenties. Uittenbogaard: “Wil je stadsbreed een netwerk uitrollen, dan heb je vele knooppunten en accesspoints nodig waar je verbinding mee moet maken, dit vereist een hoge investering wanneer je landelijk een netwerk wil exploiteren. In de hele wereld worden er initiatieven genomen voor commerciële Wi-Fi maar ik heb er nog niet één zien lukken zonder sponsoring van een grote onderneming.” Overigens is het niet zo dat Uittenbogaard het plan graag ziet mislukken. Mocht het Bullseye lukken een succesvol netwerk op te zetten, dan gunt Uittenbogaard hen dat van harte. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×