Nieuw pand Regionale Ambulance Voorziening Hollands Midden feestelijk geopend

Gisteren heeft burgemeester Lenferink het nieuwe pand van de Regionale Ambulance Voorziening Hollands Midden officieel geopend. Een antieke ambulance werd met toeters en bellen de nieuwe ambulanceremise aan de Vondellaan binnengereden. Met een druk op de knop werd ook het nieuwe ambulancemuseum geopend. In dat museum laten oude ambulances de historie van vele jaren ambulancezorg zien. Naast een ambulance uitrukfunctie heeft het gebouw aan de Vondellaan ook een modern scholingscentrum. Er zijn simulatiepoppen met hele specifieke software beschikbaar die verschillende ziektebeelden kunnen weergeven. Medewerkers van de ambulancevoorziening, maar ook van het LUMC krijgen hier regelmatig trainingen aangeboden.

Morgen is er van 10.00 tot 16.00 uur een Open Dag voor het publiek. Bezoekers kunnen niet alleen binnenlopen in het museum en het scholingscentrum, maar ook een kijkje nemen bij verschillende ambulances. waaronder een ambulance voor het vervoer van pasgeboren tweelingen en een wagen voor patiënten met een extreem overgewicht. Kinderen kunnen met de ambulances op de foto. Meer informatie staat op www.ravhm.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×