Trots prijkt de roenruchte naam van weleer weer op het dak van het voormalige Havenkantoor. Als alles volgens planning verloopt, wordt de verbouwing rond de zomer afgerond. (Foto: Chris de Waard).

De Volharding krijgt oude naam terug

Het voormalige havenkantoor aan de Haven in Leiden heeft de oorspronkelijke naam weer terug. Deze week werden de letters op het dak van het momumentale pand geplaatst. De Leidsche Stoombootmaatschappij ‘De Volharding’ werd opgericht in 1852 en verzorgde lijndiensten tussen Leiden en Amsterdam. Later voeren de stoomboten ook naar Gouda, Rotterdam en Uithoorn. In 1930 was het tijdperk van de stoomboten voorbij.

Momenteel worden de panden aan de haven ingrijpend gerestaureerd. Op de plek waar de afgelopen decennia een autospuiterij was gevestigd komt hoogwaardige horeca. Erboven komen appartementen. De naam van het nieuwe restaurant aan de Haven laat zich raden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×