Tekeningen van de drie varianten waar de gemeente nog op studeert voor de ontsluiting van de ondergrondse parkeergarage aan de Lammermarkt. (Foto: Chris de Waard).

Parkeergarage Lammermarkt niet ontsloten via Marislaan

Waar automobilisten over enkele jaren de nog te bouwen ondergrondse parkeergarage bij de Lammermarkt in- en uitrijden wordt nog onderzocht: via de Marislaan, via het Schuttersveld of via een ontsluiting op de Lammermarkt zelf. De eerste optie, via de Marislaan, kan wethouder Van Woensel eigenlijk wel al meteen schrappen. Niet alleen omwonenden zijn fel tegen, ook binnen de Leidse gemeenteraad is er geen enkel draagvlak voor een uitrit in het lommerrijke doodlopende straatje.

Audiofragment: Chris de Waard peilde de stemming en sprak achtereenvolgens met Alexander van Engelen van het comité Marislaan, VVD-raadslid Greetje van Gruting, wethouder Van Woensel en duoraadslid Gijs Holla van de PvdA.

Ook verkeerstechnisch is een ontsluiting via de Marislaan problematisch, maar dat geldt evenzeer voor het Schuttersveld, zo hield wethouder Van Woensel de raadscommissie afgelopen week voor. De autonome toename van het autoverkeer en het HOV dat ook in het stationsgebied gaat rijden zorgen ervoor dat bij de huidige kruisingen met de Schipholweg lange opstoppingen gaan ontstaan. Zeker als daar ook nog de auto’s bijkomen die de parkeergarage in of uit willen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×