Visser ’t Hoofd 25e in finale Intergymnasiaal Debattoernooi

Het debatteam van het Visser ’t Hoofd Lyceum uit Leiden eindigde zaterdagmiddag op de 25e plaats in de landelijke finale van het Intergymnasiaal Debattoernooi 2013, dat geopend werd door staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie. Meer dan 20 gymnasia met 36 teams uit heel Nederland streden op de Universiteit Leiden voor de titel `beste debater van 2013′. Het Utrechts Stedelijk Gymnasium kwam als winnaar uit de bus. De scholieren debatteerden over vier actuele thema’s, waaronder het Nederlandse immigratiebeleid. Het finaledebat werd gevoerd aan de hand van de stelling: “De Westerse wereld moet patenten op medicijnen vervangen door innovatiepremies”. De leerlingen wisten niet van tevoren of zij voor- of tegenstander moesten zijn. Bovendien waren twee stellingen geheim gehouden, zodat zij zich daar niet op konden voorbereiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×